Witte Reus Witte-Reus

Antwoorden op je was- en schoonmaakvragen

Voor de was

Hoef ik echt geen voorwas meer te gebruiken?

Dit hangt af van de was die je hebt. De huidige wasmiddelen zijn zo gemaakt dat ze alle vlekken aankunnen (mits goed gedoseerd, een niet te volle machine en voldoende water).

Alleen bij een zogenaamde probleemwas zou het zinvol kunnen zijn om een voorwas te draaien. Onder probleemwas verstaan wij kokskleding, monteurskleding, overalls van agrariërs, incontinentie was e.d.

Waarom is er zo'n veelvoud aan producten?

De ontwikkeling van de verschillende Witte en Color Reusproducten is afgestemd op de toenemende ontwikkelingen in de specifieke waswensen van de consument. Zo is er een toenemende vraag naar hygiënisch schone was en wordt er een steeds hogere milieuvriendelijkheid van de wasmiddelen gevraagd. Op basis van deze ontwikkelingen blijven wij constant ons productassortiment aanpassen. Dit doen we door het verder ontwikkelen van onze huidige producten, alsook door het introduceren van nieuwe toepassingsvormen. Alles wordt aangepast aan je waswensen.

Is het echt nodig om een apart wasmiddel te gebruiken voor de witte en de gekleurde was?

Als de vuile was goed uitgesorteerd wordt, is het zeker zinvol een verschillend wasmiddel te gebruiken. Een kleurwasmiddel bevat geen optisch wit en/of zuurstofbleekmiddel en is daarom geschikt voor de gekleurde was, zodat kleuren behouden blijven.

Zijn de ingrediënten schadelijk voor de gezondheid?

Wasmiddelen zijn niet schadelijk voor de gezondheid, mits je ze gebruikt waarvoor ze bedoeld zijn.

Wat is beter: poeder of gel?

Dit hangt van het wasgoed af. Heb je wasgoed met veel vlekken (kleding van kleine kinderen bijvoorbeeld), gebruik dan een poeder wasmiddel. Dit verwijdert de vlekken beter. Heb je wasgoed dat een opfrisbeurt nodig heeft en weinig vlekken heeft, dan is vloeibaar wasmiddel aan te raden. Gebruik een wasmiddel met optische witmiddelen niet voor pasteltinten (gebruik daarvoor Color Reus Gel). Was af en toe een witte was, welke je met een vloeibaar wasmiddel wast, ook eens met een poeder en een iets hoger temperatuur om vergrauwing te voorkomen.

Kunnen wasmiddelen allergische klachten veroorzaken?

Allergische klachten kunnen door velerlei redenen veroorzaakt worden. Of dit door het wasmiddel of een andere factor in je omgeving komt, kan alleen de huisarts / huidarts bepalen.

Heb ik echt geen waterontharder nodig?


Wanneer je de doseringstabel op de verpakking nauwkeurig opvolgt is het niet nodig een anti-kalkmiddel toe te voegen. Juist het stelselmatig wassen met een te lage dosering kan kalkafzetting geven op de warmte-elementen van je wasmachine en het wassen vergrauwen. Let daarbij op de waterhardheid in de regio waar je woont. Informatie over waterhardheid is verkrijgbaar bij het waterleidingsbedrijf.

Hoe komt het dat er altijd witte strepen op mijn donkere was verschijnen?

Strepen ontstaan doordat er te weinig wordt gedoseerd. De wasactieve stoffen kunnen dan het 'vuil' niet meer zwevend houden en slaat het vuil neer op het wasgoed bij het afpompen van het waswater. Bij nogmaals wassen met voldoende dosering verdwijnen de strepen weer.

Zitten er conserveringsmiddelen in de witte en color Reus producten?

In poederwasmiddelen zitten geen conserveringsmiddelen. Als vloeibaar wasmiddel conserveringsmiddelen bevat staat dit aangegeven op de ingrediëntendeclaratie, welke je kan vinden op de verpakking. Conserveringsmiddelen worden gebruikt om bederving te voorkomen.

Mijn vraag staat er niet bij

Mocht jouw vraag er niet bij staan, neem dan contact op met de Consumentenservice van Witte Reus.

Voor de schoonmaak

Waarom zou ik een toiletblok gebruiken?

Toiletblokken worden gebruikt om hygiëne en frisheid in je toilet te behouden. Een toiletblok reinigt het toilet bij elke spoelbeurt. Door de anti-kalk formule voorkomt het kalkaanslag in het toilet. Daarnaast voorkomt het toiletblok de vorming van vuil en verspreidt het een langdurige frisse geur in je toilet en badkamer dankzij de regelmatige afgifte van actieve ingrediënten bij elke spoeling.

Hoelang blijven de Witte Reus toiletblokken actief?

De Witte Reus toiletblokken gaan tot 250 flushes mee. De duur van het toiletblok is afhankelijk van het type toilet, de waterdruk, de waterstroom en de frequentie van het toiletgebruik.

Waarom worden de ballen van het toiletblok ongelijk verbruikt?

De ballen kunnen ongelijk worden geconsumeerd vanwege het type waterstroom en bij verkeerde positionering van het product in de toiletpot. Zorg er altijd voor dat het toiletblok zo verticaal mogelijk wordt geplaatst en stel het af op de waterstroom.

Wat is het verschil tussen Kracht Actief en Duo Actief? Wat is het verschil tussen vaste en vloeibare toiletblokken?

Kracht Actief is een vast toiletblok. De unieke 4 elementen formule voorkomt kalkaanslag, zorgt voor reinigend schuim, beschermt tegen vuil en geeft extra frisheid in je toilet. Plaats simpelweg het product in de toiletpot en pas het aan aan de waterstroom en ervaar een schoon en fris toilet bij elke spoelbeurt.

Duo Actief is een vloeibaar toiletblok. Dankzij de 2 compartementen, combineert Witte Reus Duo Actief de kracht van een WC reiniger en de geur van een luchtverfrisser in één product. Het blauwe compartement bevat vloeibare schoonmaak elementen die kalk en vuil voorkomen. Het rechter compartiment bevat een aangename geur dat je toilet verfrist elke keer dat je je toilet doorspoelt. Met Duo Actief kunt je genieten van een storm van frisheid en geur bij elke spoelbeurt.

Hoe werkt de parfum boost van Witte Reus Kracht Actief?

Witte Reus Kracht Actief bevat een unieke Witte Reus technologie. Het bevat een kern die 40% meer parfum bevat dan de buitenste laag. Dankzij deze nieuwe technologie behoudt Witte Reus Kracht Actief een sterke geur intensiteit gedurende het volledige gebruik van het product. Het resultaat is een frisse geur van de eerste tot de laatste spoelbeurt.

Waarom is het belangrijk om de toiletblok onder het toiletblok te reinigen?

Water in je toilet bevat gewoonlijk verschillende mineralen, zoals kalk, ijzer, magnesium en calcium. Bij het verdampen van water blijven deze mineralen achter. Dit mineralen residu, ook wel biofilm genoemd, bevat duizenden microben en bacteriën. Het gebied onder het toiletblok in je toilet is het deel waar het meeste water vloeit. In deze vochtige condities groeit het biofilm het beste en zal zich van daaruit makkelijk kunnen verspreiden. Daarom is het zeer belangrijk om je wc geregeld en uitgebreid te poetsen. Gebruik Witte Reus Kracht Actief Hygiëne en Glans WC Gel voor de gronding reiniging van je toilet. De formule van deze toiletreiniger verwijdert kalkaanslag, roest en vuil zelfs onder water en zorgt voor een heerlijke geur. De Witte Reus toiletblokken zijn gemakkelijk te gebruiken en ergonomisch gevormd om goed onder de rand van je toilet te passen.

Wat is eigenlijk het vuil onder het waterniveau?

Het vuil onder het waterniveau is een verzameling van vuil in de toiletpot en het afvoerkanaal. Deze afzet bestaat uit duizenden microben en bacterien, genaamd biofilm. Daarom is het zeer belangrijk om je toilet regelmatig schoon te maken. Voor het reinigen gebruik je Witte Reus Kracht Actief Hygiëne en Glans WC Gel. Laat de gel een paar minuten inwerken en spoel het toilet door. Gebruik de toiletborstel bij hardnekkig vuil. Daarnaast gebruik je een Witte Reus toiletblok die je toilet schoon en fris houdt bij elke spoelbeurt tussen de schoonmaakbeurten door.

Is de formule van Witte Reus gevaarlijk voor mijn gezondheid?

Wanneer de WC Gel correct gebruikt wordt volgens de instructies op de fles, zijn er geen directe gezondheidsrisico´s te verwachten. In het geval van contact met HUID of HAAR: Was je huid of haar met water of neem een douche. Was besmette kleding alvorens deze weer te dragen. In het geval van contact met de OGEN: reinig voorzichtig met water gedurende enkele minuten. In het geval van ORALE INNAME: Spoel de mond. NIET overgeven.

Hoe moet ik de Witte Reus Kracht Actief Hygiëne en Glans WC Gel gebruiken?

Gebruik het product alleen voor de binnenkant van je toilet. Plaats de opening van de fles direct onder de rand van het toilet. Spuit de gel onder de rand en ga het toilet rond. Laat de gel een paar minuten inwerken en spoel het toilet door. Gebruik de toiletborstel bij hardnekkig vuil. Maak onmiddelijke spetters/vlekken op het toilet, WC-bril of elk ander gevoelig oppervlak schoon met water om beschadiging of verkleuring te vermijden.

Mijn vraag staat er niet bij

Mocht jouw vraag er niet bij staan, neem dan contact op met de Consumentenservice van Witte Reus.

Voor het huishouden

Kan ik de Witte Reus keukenreiniger ook gebruiken om een vette pan (frituurpan)?

Uiteraard kun je Witte Reus voor de keuken gebruiken voor het schoonmaken van pannen, echter spoel de pan altijd met overvloedig water na. Volgt u dit advies dan is het zeker niet schadelijk voor de gezondheid.

Mag de Witte Reus keukenreiniger op marmer en graniet gebruikt worden?

Witte Reus voor de keuken mag op marmer en graniet gebruikt worden. Onze Witte Reus badkamerreiniger echter niet!

Kan ik de Witte Reus keukenreiniger ook gebruiken voor de badkamer tegen kalk?

De Witte Reus keukenreiniger is zeer geschikt tegen vet, maar niet tegen kalk. Daarvoor is er Witte Reus voor de badkamer.

Kan ik de Witte Reus keukenreiniger ook gebruiken voor het reinigen van een houten vloer?

Het is aan te raden om dergelijke grote oppervlakken met een daarvoor geschikte reiniger schoon te maken. Witte Reus voor de keuken is hiervoor niet geschikt.

Mijn vraag staat er niet bij

Mocht jouw vraag er niet bij staan, neem dan contact op met de Consumentenservice van Witte Reus.