Skip to Content

Antwoorden op je was- en schoonmaakvragen

Een effectieve manier om bij te dragen aan de hygiëne is door goede schoonmaakgewoontes te hebben. De oppervlaktes waar hygiëne het belangrijkste is, zijn handcontactoppervlaktes, voedselcontactoppervlaktes en het reinigen van kleding. Let daarom op een goede handhygiëne, was uw handen regelmatig (bijvoorbeeld met FA antibacteriële handzeep) en gebruik indien nodig een desinfecterende handgel. Wat betreft het reinigen van oppervlaktes en kleding in uw huishouden, kan het verhogen van de frequentie van het reinigen en wassen een bijdrage leveren aan de hygiëne.

Er zijn twee ruimtes in het huis waar de hygiëne van de oppervlakes erg belangrijk is: de keuken en de badkamer. In het algemeen is het gebruik van een desinfecterend product, waar mogelijk, een goede keuze.

Als u een biocide kiest om mee te reinigen, moet u zich ervan bewust zijn dat u het veilig gebruik en altijd het etiket en de productieinformatie leest voor gebruik. Controleer bovendien vooraf de materiaalverdraagzaamheid van uw oppervlak.

Als u geen desinfectie producten bij de hand hebt of het gebruik ervan niet mogelijk is vanwege materiaalbeperkingen, gebruik dan voor een hygiënisch schoon effect een reinigingsmiddel voor harde oppervlaktes.

Aanbevolen producten zijn:

Gebruik voor oppervlaktes in de keuken bijvoorbeeld de Witte Reus Keuken spray.

Gebruik voor oppervlaktes in de badkamer badkamerreinigers zoals de Witte Reus Badkamer spray.

Gebruik voor een grondige reiniging van het toilet een bleekmiddel of een toiletreiniger zoals de Witte Reus Kracht Actief WC Gel Bloesem of Oceaan.

Vergeet niet naast de binnenkant van het toilet, ook de buitenkant goed te reinigen. Gebruik voor reiniging tussen de schoonmaakbeurten door de toiletblokken van Witte Reus die zorgen voor een schoon en fris toilet.

Vergeet bovendien niet om vuilnisbakken regelmatig schoon te maken, en indien nodig, te desinfecteren.

Vergeet ook niet om altijd schone sponzen en doekjes te gebruiken: spoel ze na gebruik goed af met heet water en een goed desinfecterend product.

Ook moet de toiletborstel regelmatig worden schoongemaakt. In het geval van een persoon met gezondheidsproblemen thuis, wordt aanbevolen om ook na elk bezoek de wc-deksel schoon te maken.

Ten slotte is het belangrijk dat vloeren ook deel uitmaken van de reinigingsgewoonten. Algemene aanbevelingen zijn: eerst de vloer stofzuigen (om vaste resten, zoals stof te verwijderen) en daarna afnemen met heet water en reiniger en hierbij het doseringsadvies te volgen. Zodra de vloer is schoongemaakt, raden we aan om naar de bovenste oppervlaktes (tafel, meubels) na te gaan met een schoon doekje en een algemene multifunctionele reiniger.

Voor uw wasgoed raden wij aan om de wasmiddelen te gebruiken volgens de gebruiksaanwijzing, idealiter bij de hoogst aanbevolen wasmiddeldosering. Raadpleeg ook de onderhoudslabels van uw kleding voor het beste resultaat. Na het wassen van de kleding, mag deze niet te lang nat blijven. Het gebruik van een droger zal helpen om de hygienische omstandigheden te ondersteunen. Laat de deur van de wasmachine open, zodat ook de machine kan drogen. Reinig het wasmiddel reservoir en de trommel regelmatig (een keer per twee weken), idealiter opnieuw op hoge temperaten boven de 60°C om biofilms and micro organismen in het apparaat te verwijderen.

Gebruik voor de beste hygiëne een automatische vaatwasser op de hoogste temperatuur >60°C en een afwasmiddel van goede kwaliteit die alkaline en bleek bevat.

Gebruik voor afwassen met de hand afwasmiddel en gebruik hierbij de aanbevolen dosering voor de beste reiniging. Overweeg ook om een ​​borstel te gebruiken om de vaat te reinigen in plaats van een spons, omdat het grote oppervlak van een spons moeilijker schoon te houden is. Als u een keukenspons gebruikt, zorg er dan voor dat u deze wekelijks vervangt om de opbouw van bacteriën te voorkomen. Sponzen kunnen worden gereinigd door ze in een bleekoplossing of in de magnetron te weken. Sponzen worden vaak beschouwd als vatbaarder voor bacteriën, maar vaatdoeken kunnen net zo erg zijn. We raden aan om dagelijks de keukenhanddoeken te vervangen.

Vermijd 's nachts weken, omdat het stilstaande water de bacteriën of schimmelgroei bevordert. Gedurende 20 minuten in heet water laten weken terwijl je al het andere afwast, zou voldoende tijd moeten zijn om de korstjes schoon te maken.

Dit hangt af van de was die je hebt. De huidige wasmiddelen zijn zo gemaakt dat ze alle vlekken aankunnen (mits goed gedoseerd, een niet te volle machine en voldoende water).

Alleen bij een zogenaamde probleemwas zou het zinvol kunnen zijn om een voorwas te draaien. Onder probleemwas verstaan wij kokskleding, monteurskleding, overalls van agrariërs, incontinentie was e.d.

De ontwikkeling van de verschillende Witte en Color Reusproducten is afgestemd op de toenemende ontwikkelingen in de specifieke waswensen van de consument. Zo is er een toenemende vraag naar hygiënisch schone was en wordt er een steeds hogere milieuvriendelijkheid van de wasmiddelen gevraagd. Op basis van deze ontwikkelingen blijven wij constant ons productassortiment aanpassen. Dit doen we door het verder ontwikkelen van onze huidige producten, alsook door het introduceren van nieuwe toepassingsvormen. Alles wordt aangepast aan je waswensen.

Als de vuile was goed uitgesorteerd wordt, is het zeker zinvol een verschillend wasmiddel te gebruiken. Een kleurwasmiddel bevat geen optisch wit en/of zuurstofbleekmiddel en is daarom geschikt voor de gekleurde was, zodat kleuren behouden blijven.

Wasmiddelen zijn niet schadelijk voor de gezondheid, mits je ze gebruikt waarvoor ze bedoeld zijn.

Dit hangt van het wasgoed af. Heb je wasgoed met veel vlekken (kleding van kleine kinderen bijvoorbeeld), gebruik dan een poeder wasmiddel. Dit verwijdert de vlekken beter. Heb je wasgoed dat een opfrisbeurt nodig heeft en weinig vlekken heeft, dan is vloeibaar wasmiddel aan te raden. Gebruik een wasmiddel met optische witmiddelen niet voor pasteltinten (gebruik daarvoor Color Reus Gel). Was af en toe een witte was, welke je met een vloeibaar wasmiddel wast, ook eens met een poeder en een iets hoger temperatuur om vergrauwing te voorkomen.

Allergische klachten kunnen door velerlei redenen veroorzaakt worden. Of dit door het wasmiddel of een andere factor in je omgeving komt, kan alleen de huisarts / huidarts bepalen.

Wanneer je de doseringstabel op de verpakking nauwkeurig opvolgt is het niet nodig een anti-kalkmiddel toe te voegen. Juist het stelselmatig wassen met een te lage dosering kan kalkafzetting geven op de warmte-elementen van je wasmachine en het wassen vergrauwen. Let daarbij op de waterhardheid in de regio waar je woont. Informatie over waterhardheid is verkrijgbaar bij het waterleidingsbedrijf.

Strepen ontstaan doordat er te weinig wordt gedoseerd. De wasactieve stoffen kunnen dan het 'vuil' niet meer zwevend houden en slaat het vuil neer op het wasgoed bij het afpompen van het waswater. Bij nogmaals wassen met voldoende dosering verdwijnen de strepen weer.

In poederwasmiddelen zitten geen conserveringsmiddelen. Als vloeibaar wasmiddel conserveringsmiddelen bevat staat dit aangegeven op de ingrediëntendeclaratie, welke je kan vinden op de verpakking. Conserveringsmiddelen worden gebruikt om bederving te voorkomen.

Mocht jouw vraag er niet bij staan, neem dan contact op met de Consumentenservice van Witte Reus.

Toiletblokken worden gebruikt om hygiëne en frisheid in je toilet te behouden. Een toiletblok reinigt het toilet bij elke spoelbeurt. Door de anti-kalk formule voorkomt het kalkaanslag in het toilet. Daarnaast voorkomt het toiletblok de vorming van vuil en verspreidt het een langdurige frisse geur in je toilet en badkamer dankzij de regelmatige afgifte van actieve ingrediënten bij elke spoeling.

De Witte Reus toiletblokken gaan tot 250 flushes mee. De duur van het toiletblok is afhankelijk van het type toilet, de waterdruk, de waterstroom en de frequentie van het toiletgebruik.

De ballen kunnen ongelijk worden geconsumeerd vanwege het type waterstroom en bij verkeerde positionering van het product in de toiletpot. Zorg er altijd voor dat het toiletblok zo verticaal mogelijk wordt geplaatst en stel het af op de waterstroom.

Kracht Actief is een vast toiletblok. De unieke 4 elementen formule voorkomt kalkaanslag, zorgt voor reinigend schuim, beschermt tegen vuil en geeft extra frisheid in je toilet. Plaats simpelweg het product in de toiletpot en pas het aan aan de waterstroom en ervaar een schoon en fris toilet bij elke spoelbeurt.

Duo Actief is een vloeibaar toiletblok. Dankzij de 2 compartementen, combineert Witte Reus Duo Actief de kracht van een WC reiniger en de geur van een luchtverfrisser in één product. Het blauwe compartement bevat vloeibare schoonmaak elementen die kalk en vuil voorkomen. Het rechter compartiment bevat een aangename geur dat je toilet verfrist elke keer dat je je toilet doorspoelt. Met Duo Actief kunt je genieten van een storm van frisheid en geur bij elke spoelbeurt.

Witte Reus Kracht Actief bevat een unieke Witte Reus technologie. Het bevat een kern die 40% meer parfum bevat dan de buitenste laag. Dankzij deze nieuwe technologie behoudt Witte Reus Kracht Actief een sterke geur intensiteit gedurende het volledige gebruik van het product. Het resultaat is een frisse geur van de eerste tot de laatste spoelbeurt.

Water in je toilet bevat gewoonlijk verschillende mineralen, zoals kalk, ijzer, magnesium en calcium. Bij het verdampen van water blijven deze mineralen achter. Dit mineralen residu, ook wel biofilm genoemd, bevat duizenden microben en bacteriën. Het gebied onder het toiletblok in je toilet is het deel waar het meeste water vloeit. In deze vochtige condities groeit het biofilm het beste en zal zich van daaruit makkelijk kunnen verspreiden. Daarom is het zeer belangrijk om je wc geregeld en uitgebreid te poetsen. Gebruik Witte Reus Kracht Actief Hygiëne en Glans WC Gel voor de gronding reiniging van je toilet. De formule van deze toiletreiniger verwijdert kalkaanslag, roest en vuil zelfs onder water en zorgt voor een heerlijke geur. De Witte Reus toiletblokken zijn gemakkelijk te gebruiken en ergonomisch gevormd om goed onder de rand van je toilet te passen.

Het vuil onder het waterniveau is een verzameling van vuil in de toiletpot en het afvoerkanaal. Deze afzet bestaat uit duizenden microben en bacterien, genaamd biofilm. Daarom is het zeer belangrijk om je toilet regelmatig schoon te maken. Voor het reinigen gebruik je Witte Reus Kracht Actief Hygiëne en Glans WC Gel. Laat de gel een paar minuten inwerken en spoel het toilet door. Gebruik de toiletborstel bij hardnekkig vuil. Daarnaast gebruik je een Witte Reus toiletblok die je toilet schoon en fris houdt bij elke spoelbeurt tussen de schoonmaakbeurten door.

Wanneer de WC Gel correct gebruikt wordt volgens de instructies op de fles, zijn er geen directe gezondheidsrisico´s te verwachten. In het geval van contact met HUID of HAAR: Was je huid of haar met water of neem een douche. Was besmette kleding alvorens deze weer te dragen. In het geval van contact met de OGEN: reinig voorzichtig met water gedurende enkele minuten. In het geval van ORALE INNAME: Spoel de mond. NIET overgeven.

Gebruik het product alleen voor de binnenkant van je toilet. Plaats de opening van de fles direct onder de rand van het toilet. Spuit de gel onder de rand en ga het toilet rond. Laat de gel een paar minuten inwerken en spoel het toilet door. Gebruik de toiletborstel bij hardnekkig vuil. Maak onmiddelijke spetters/vlekken op het toilet, WC-bril of elk ander gevoelig oppervlak schoon met water om beschadiging of verkleuring te vermijden.

Het plaatsen van een toiletblok is kinderspel: vouw de lange plastic hanger uit, bepaal waar het blok moet komen te hangen en vouw de hanger over de rand van de toiletpot. Wij raden het af om het toiletblok onder de rand te klemmen (wat soms als tip wordt gegeven op sociale media) aangezien het toiletblok dan los kan schieten bij het doorspoelen, wat verstopping van het toilet als gevolg kan hebben. Daarnaast is het belangrijk om de beste plek voor het toiletblok te bepalen. Het blok moet horizontaal hangen en alle onderdelen moeten bij het doorspoelen evenveel water over zich heen krijgen. Op die manier wordt optimale effectiviteit van alle onderdelen gegarandeerd en lossen ze ook met dezelfde snelheid op. De beste plek voor een toiletblok verschilt per toilet, maar over het algemeen is er meer spoelwater aan de achterkant van de toiletpot, precies tegenover de stortbak. Door het toiletblok daar te hangen wordt deze blootgesteld aan het meeste water en werkt daardoor het meest effectief.

Mocht jouw vraag er niet bij staan, neem dan contact op met de Consumentenservice van Witte Reus.