Witte Reus Witte-Reus

Witte Reus 50 jaar: geschiedenis

Dat betekent 50 jaar waskracht, kwaliteit en betrouwbaarheid.

Door de jaren heen is de Witte Reus famillie flink gegroeid! Naast de vertrouwde wasmiddelen biedt Witte Reus nu ook een krachtige oplossing voor elke schoonmaakklus. Dus of het nu voor je was, keuken, badkamer of toilet is, Witte Reus zorgt voor een compleet schoon en fris huishouden!

50 jaar geschiedenis...

Scroll naar beneden om de boeiende geschiedenis van Witte Reus te leren kennen.

1966 Introductie Witte Reus

"Reuzenwaskracht, zelfs zonder koken!" Dat was de eerste claim tijdens de introductie van het merk in 1967. In deze tijd waren er twee soorten wasmachines in omloop, trommelwasmachines en kuipwasmachines. Witte Reus was het eerste wasmiddel wat voor beide wasmachines geschikt was.

1974 Introductie Bonte Reus Poeder

Dit was het eerste product van Witte Reus speciaal voor de bonte was! Het was dan ook een van de eerste kleurwasmiddelen zonder bleek voor een lage prijs.

1981 Nieuwe Pay-of

Wast een berg, kost een beetje wordt geïntroduceerd en ook de legendarische Witte Reus helicopter is vanaf dit moment een begrip!

1989 Introductie Witte Reus vloeibaar

Men wast steeds vaker op lagere temperaturen. Witte Reus is een van de eerste merken die voldoet aan de vraag van vloeibaar wasmiddel.

1993 Bonte Reus wordt Color Reus

Bonte Reus wordt officieel omgedoopt tot Color Reus. Tot op de dag van vandaag is Color Reus een welkome versterking van het Witte Reus assortiment speciaal voor de gekleurde was.

2005 Introductie Witte Reus Pure Zeep

Naast Color en Witte Reus is de variant Pure Zeep geïntroduceerd. Pure Zeep maakt grondig schoon voor een waslijnfris resultaat.

2006 WK Variant

In 2006 speelt Witte Reus in op de actualiteit en komt speciaal voor het WK op de markt met een ware WK variant.

2008 Introductie Witte Reus Reinigers

Na het succes van wasmiddel breidt Witte Reus het assortiment uit met reinigers in 2008.

2009 Introductie Witte Reus Lavendel

Naast de pure zeep variant brengt Witte Reus nu ook een wasmiddel op de markt dat zich vooral op geur richt: Lavendel.

2010 Introductie Witte Reus Kracht-Actief

Naast de succesvolle wasmiddel- en reinigingsproducten brengt Witte Reus in 2010 Kracht-Actief op de markt. Kracht-Actief is een toiletblok met 4 actieve elementen wat zorgt voor een hygiënisch schoon en fris ruikend toilet.

2011 Witte Reus bestaat 45 jaar!

Witte Reus is jarig en viert dit met reusachtige acties. Vier dus met ons mee, want al 45 jaar geldt: wast een berg, kost een beetje!

2012 Introductie Zwarte Reus

Naast Witte Reus en Color Reus wasmiddel, introduceert Witte Reus nu ook Zwarte Reus. Speciaal voor de zwarte en donkere was.

2013 Introductie Frisse Reus

Witte Reus introduceert in 2013 Frisse Reus, welke zorgt voor heerlijk en langdurig fris ruikend wasgoed. Het is speciaal voor alle witte en gekleurde was.

2014 Intelligente Vlekdetector

Alle wasmiddelen van Witte Reus zijn verbeterd met de Vlek Detector Formule. Deze formule bevat een combinatie van ingrediënten, waaronder extra enzymen (lipase), waardoor verschillende vlekken worden opgespoord, effectief behandeld en efficiënt verwijderd.

2014 Slimme Reus + Blauw Actief

In 2014 introduceert Witte Reus Blauw Actief toiletblokken en Slimme Reus wasmiddel. Met Blauw Actief heb je nu altijd een schoon en fris toilet dankzij de krachtige blauw water ballen die het water blauw kleuren. Slimme Reus combineert de vertrouwde reuzenwaskracht met een zeer doeltreffend anti-kleur doorloopsysteem waardoor het niet meer nodig is om de gekleurde was te sorteren.

2015 Kracht Actief WC Gels + Kracht Actief Lavendel

Na het succes van onze Kracht Actief toiletblokken breidt Witte Reus het assortiment uit met een Lavendel variant en 6x Effect WC Gels.

2018 Introductie Geur Switch

Witte Reus introduceert in 2018 opnieuw een nieuwe innovatie in de toiletblokkenmarkt met Geur Switch. Dankzij de Aqua Active Technology kan men twee verschillende geuren ervaren met één toiletblok. De eerste geur wordt verspreid tussen de spoelbeurten door wanneer het toiletblok droog is. De tweede geur wordt geactiveerd tijdens de spoelbeurt wanneer het toiletblok nat wordt.

2018 Introductie Witte Reus Duo Caps

Naast de gels en poeders heeft Witte Reus nu ook de vertrouwde reuzenwaskracht in één capsule.

2019 Introductie Pro Nature

Witte Reus introduceert in 2019 een nieuwe variant voor het Kracht Actief segment met Pro Nature. Het Pro Nature toiletblok is een van de eerste producten die gemaakt zijn van 100 procent gerecycled plastic. Daarnaast bevatten de producten ingrediënten van natuurlijke oorsprong en ondersteunt Pro Nature de sociale onderneming Plastic Bank om plastic in de oceaan te verminderen en kansen te bieden aan mensen in armoede in Haïti.

2019 Introductie De Luxe

In 2019 komt Witte Reus met iets nieuws. Witte Reus’ eerste parfum voor het toilet wordt geïntrodcueerd onder de naam De Luxe. Met de Luxe kan men genieten van de elegante en delicate geuren, die geïnspireerd zijn op verfijnde parfums.

2021 Introductie Brilliant Gel

In 2021 komt Witte Reus met een nieuwe generatie toiletblokken, namelijk Brilliant Gel. Brilliant Gel is Witte Reus’ eerste gel toiletblok. De All in 1 formule van Brilliant Gel reinigt het toilet bij elke spoelbeurt, voorkomt aanhechting van nieuw vuil en geeft een heerlijke frisse geur en stralende glans. Daarnaast zorgt de nieuwe innovatieve gel technologie voor 20% meer spoelbeurten. Brilliant Gel is de briljante oplossing voor het toilet!