Skip to Content

Het toilet opfrissen

Een vies ruikend toilet is niet nodig. Zelfs schone nette huizen kunnen met geuroverlast te maken krijgen! Er kunnen muffe geuren ontstaan die geleidelijk erger worden zonder dat we ons daar bewust van zijn. En dan opeens wordt de geur opvallend en irritant, met frustratie en ergernis tot gevolg.

Maar dat is allemaal helemaal niet nodig. Vieze geuren in het toilet kunnen met preventieve maatregelen effectief worden aangepakt. Hierna worden drie eenvoudige stappen beschreven om een vieze geur op het toilet te voorkomen.

1. Gebruik toiletreinigers en toiletblokken

U voorkomt dat het toilet vies gaat ruiken door het regelmatig schoon te maken met een goede toiletreiniger en tussen de schoonmaakbeurten door een toiletblok te gebruiken. De reeks toiletreinigers van Witte Reus bestaat uit diverse producten waaruit u kunt kiezen. Deze fris ruikende reinigers zijn perfect voor regelmatig gebruik en houden de toiletpot schoon, glanzend en vrij van kalkaanslag. Als de toiletpot erg vies is, hebt u zo nu en dan mogelijk een krachtigere reiniger nodig. Gebruik dan Witte Reus 6x Effect reiniger, een van de krachtigste reinigers die er bestaan, om vuil en kalkaanslag zowel boven als onder de waterlijn te verwijderen.

Wanneer het toilet grondig schoon is, wilt u dat ook zo houden. Gebruik daarom tussen de schoonmaakbeurten in een toiletblok, zodat het toilet altijd lekker fris ruikt. Toiletblokken worden bij elke spoeling geactiveerd. Ze houden de pot schoon en geven een frisse geur af. Er wordt een einde gemaakt aan urinegeuren en andere geuren, en hygiëne is gegarandeerd.

Het Witte Reus Kracht Actief toiletblok biedt maximale effectiviteit met viervoudige reiniging. Het zorgt voor een schoon toilet, voorkomt de vorming van kalkaanslag en bruine vlekken in de toiletpot, houdt het toilet hygiënisch en bacterievrij en geeft een heerlijk frisse geur af in het toilet en de badkamer. Het resultaat: een glanzende en fris ruikende toiletpot die maar weinig schoonmaakwerk vereist. Als u iemand bent die wel eens vergeet de wekelijks beurt te doen, is het gebruik van een toiletblok essentieel.

 • Witte Reus Kracht Actief Lavendel

  Witte Reus Kracht Actief Lavendel

  Schoon & fris toilet

2. Laat het toilet luchten

Het lijkt een open deur, maar frisse lucht is heel belangrijk. Soms krijgt het toilet de schuld, terwijl het aan de ruimte zelf ligt dat er een onprettige geur hangt. Goede ventilatie en luchtverplaatsing zijn niet alleen belangrijk om een vieze geur te voorkomen, maar ook om vocht en damp weg te werken die anders schimmelvorming tot gevolg hebben. Hier is alleen wat bewustwording voor nodig: zijn alle spiegels beslagen, dan moet u een raam open zetten! Als de ruimte geen raam heeft, open dan de ramen rondom het toilet voor wat luchtverplaatsing. Anders kunt u erop rekenen dat u schimmel krijgt.

Met name de installatie van afzuigventilatoren kan een groot verschil maken in een slecht geventileerde ruimte. En ze zijn nog gemakkelijk te installeren ook (afhankelijk van de specifieke ruimte, natuurlijk). Als het echt absoluut onmogelijk is om de ruimte eenvoudig te ventileren, kunt u ook de aankoop van een ontvochtiger overwegen om schimmelvorming te voorkomen. Zelfs vrij goedkope en kleine apparaten kunnen al veel verschil maken.

Badkamer met open raam.

3. Fris het toilet op een natuurlijke manier op

Zodra de basis geregeld is (een goed geventileerd en schoon toilet), wordt het tijd voor wat fijne nuances. Breng het toilet tot leven met natuurlijke kruiden en bloemen en creëer een visuele en geurige sfeer. De makkelijkste manier om dit te doen is door potpourri te gebruiken. Potpourri vereist verder geen onderhoud en geeft een krachtige geur af die minder prettige geurtjes verhult.

U kunt ook experimenteren met schalen met gedroogde kruiden. Munt is een heerlijke geur die lang blijft hangen, ook in wat vochtigere omgevingen. Gedroogde bloemen zijn ook perfect voor in een toiletruimte. Ze ruiken niet alleen lekker, maar zien er ook mooi uit. Een bundeltje lavendel, duizendblad en distels, opgehangen aan de spiegel of gordijnstang, geven een landelijk gevoel. Deze planten kunnen echter ook gaan schimmelen en moeten dus regelmatig worden vervangen.

Als u niet zo gek bent op gedroogde bloemen, kunt u ook uw eigen luchtverfrissers maken. Deze kunt u heel makkelijk mengen en veel mensen geven hier de voorkeur aan boven commerciële spuitbussen. Het gaat meestal om essentiële oliën die worden gemengd met alcohol en water. U kunt net zoveel geuren maken als u maar wilt en mengen en experimenteren totdat u de perfecte combinatie hebt gevonden.

Hangende lavendel.

Conclusie

Er zijn talloze huishoudelijke problemen die met routine en aandacht kunnen worden opgelost. Vieze geuren in de badkamer zijn echter een ander geval. U zult altijd moeten stoffen, stofzuigen en schrobben om uw huis netjes te houden. Maar bij een vies ruikend toilet is er geen probleem, zolang u maar deze basismaatregelen toepast. Hygiëne, ventilatie en een heerlijk ruikende natuurlijke geur. Deze vereisen minimaal, of zelfs geen, onderhoud. Volg gewoon deze drie eenvoudige stappen en u hoeft zich nooit meer zorgen te maken over een vies ruikend toilet.

Ruik ik iets? Maak u geen zorgen over het toilet. Volg onze drie eenvoudige stappen en u hoeft zich dit niet meer af te vragen: u weet dat het toilet niet vies ruikt.

Meer geweldige ideeën om het toilet op te frissen

 • De magie van origami in uw badkamer
  De magie van origami in uw badkamer
 • Zet uw badkamer vol met bloemen
  Zet uw badkamer vol met bloemen
 • Badkamer met appels en kruiden
  Badkamer met appels en kruiden