Skip to Content

Het verwijderen van bloedvlekken

Bloedvlekken zijn vaak onverwacht. Of dit nu komt doordat je kleintje is gevallen en haar knie heeft geschaafd of omdat je jezelf hebt gesneden tijdens het scheren: je hoeft niet te buigen voor bloedvlekken op je kleding. Bloedvlekken kunnen eenvoudig worden verwijderd met deze onderstaande stappen.

Soorten bloedvlekken

Bloed, bijvoorbeeld van de bloedneus van je kind, een vis die je schoonmaakt voor het eten of als je ongesteld bent, kan snel vlekken maken op kleding en als je deze te lang laat zitten, kunnen ze weleens lastig te verwijderen zijn. Of je nu te maken hebt met dierenbloed, menstruatie/ongesteldheidsbloed of zelfs nepbloed van een gekostumeerd feest waarbij je als zombie verkleed was, handel snel voordat de vlekken zich vastzetten.

Verwijdering van bloedvlekken: stap voor stap

 1. Kies eerst het Witte Reus wasmiddel dat het beste past bij het materiaal en de kleur van het wasgoed
 2. Behandel het voor en controleer eerst de kleurechtheid
 3. Was onmiddellijk
 4. Kijk of de vlek weg is
 5. Herhaal indien nodig

Kies je wasmiddel

Kies Witte Reus Gels, Caps of Poeder

Het materiaal en de kleur van stof is belangrijk voor het kiezen van het Witte Reus wasmiddel dat je nodig hebt. Bij witte stoffen verwijder je bloedvlekken en was je met Witte Reus poeder of Witte Reus gel. Voor gekleurde stoffen gebruik je Witte Reus poeder of Colour Reus.

Zorg er altijd voor dat je de wasinstructies kent en deze zorgvuldig opvolgt.

De bloedvlek voorbehandelen

Spoel de bloedvlek met koud water uit

Breng een kleine hoeveelheid Witte Reus Gel aan

Kom altijd zo snel mogelijk in actie als je een bloedvlek op je kleding hebt. Spoel de vlek uit met koud water om zoveel mogelijk bloed weg te krijgen. Gebruik geen heet water want dat kan ervoor zorgen dat de vlek zich vastzet en permanent wordt.
Je kunt de plek het beste voorbewerken door een klein beetje Witte Reus gel (witte was) of Color Reus (gekleurde was) direct op de vlek aan te brengen, dit voorzichtig in te wrijven en het 5 minuten te laten intrekken.

Controleer altijd eerst de kleurechtheid van gekleurde stoffen op een onopvallende plek.

Wassen en spoelen

Na deze voorbehandeling kun je de kleding wassen in de machine met het door jou gekozen Witte Reus wasmiddel.

Stel je wasmachine in op een programma van 30°C of 40°C en was de kleding/stof met de vlek. Gebruik hierbij de dosering voor 'zwaar vervuild' van je gekozen wasmiddel.

De vlek controleren

Controleer de vlek na het wassen

Controleer eerst of de vlek er echt uit is voordat je de met bloed bevlekte kleding in de droger doet. Als dat niet zo is, kun je het proces van voorbehandelen altijd nog een keer herhalen.

Laat het kledingstuk weken

Soms zijn de vlekken echt hardnekkig. Laat het kledingstuk in dat geval gedurende 10 tot 30 minuten weken in waswater met het door jou gekozen Witte Reus wasmiddel en was het dan opnieuw in de machine.

Hoe kun je bloedvlekken uit speciale soorten wasgoed en textiel halen

De stappen hierboven kunnen je helpen bloedvlekken uit shirts te halen en bloed van jeans te wassen, maar wat als je bloed uit lakens, ondergoed of andere soorten wasgoed moet halen? In de meeste gevallen werken deze stappen prima voor het verwijderen van bloedvlekken, ongeacht het soort wasgoed waar de vlekken op zitten.

Je moet echter ook kijken naar het materiaal waar de vlek op zit. Bepaalde stoffen, zoals zijde, polyester, leer en linnen, zijn delicaat. Controleer of je gekozen vlekverwijderaar geschikt is voor die stoffen voordat je gaat voorbehandelen of wassen. We hebben allemaal weleens gehoord dat bepaalde natuurlijke huishoudmiddeltjes, zoals zout, soda en azijn, kunnen helpen vlekken te verwijderen uit dit soort stoffen. Toch kun je het gebruik hiervan beter vermijden. Witte Reus is speciaal samengesteld voor gebruik in je wasmachine en om je kleding te reinigen. Zout en azijn zijn dat niet en kunnen schadelijk zijn voor de rubberen, metalen of plastic onderdelen van je wasmachine.

Speciale omstandigheden bij bloedvlekken

Oude bloedvlekken verwijderen is niet zo simpel als het verwijderen van vers bloed. Sterker nog, het kan regelrecht moeilijk zijn als je niet het juiste product gebruikt. Een wasmiddel zoals Witte Reus laat dit soort vlekken opnieuw opleven zodat het makkelijker wordt om ze te verwijderen. Laat de kleding daarvoor gedurende een uur weken in een mengsel van warm water en Witte Reus. Haal het uit het water, behandel het voor met hetzelfde wasmiddel en was het daarna in koud water. Gebruik dit wasmiddel niet voor wol of zijde en andere fijne stoffen.

Nepbloed, zoals wat je gebruikt voor Halloween, kan ook behoorlijk lastig zijn. Dep zoveel mogelijk van het bloed weg met een schone witte doek. Als het bloed dik genoeg is, kun je het er zelfs een beetje van afschrapen met een lepel. Hierna behandel je de plek voor met je vlekverwijderaar en was je het kledingstuk op de maximale temperatuur voor deze textielsoort.

Bloedvlekken verwijderen eenvoudig gemaakt!

Laat een bloedneus of een onverwachte menstruatie je kleding niet bederven. Kom snel van bloedvlekken af met deze tips.

 • Witte Reus Gel
  Witte Reus Gel
 • Color Reus Gel
  Color Reus Gel