Skip to Content

Het verwijderen van koffie- en theevlekken

Overal ter wereld zijn koffie en thee de belangrijkste dranken in de meeste huishoudens. Of je nu ‘s morgens voor je werk van een hete kop koffie geniet of ontspant met een kopje kamillethee: deze dranken kunnen gemakkelijk gemorst worden en je kleding vernielen.

Het verwijderen van koffievlekken en vlekken van zwarte thee uit kleding is relatief simpel. Het maakt niet uit of je groene thee, espresso of zwarte thee drinkt. Voor het verwijderen van deze vlekken volg je de volgende stappen.

Verwijderen van koffie- en theevlekken: stap voor stap instructie

  1. Haal zoveel mogelijk vocht weg door de vlek te deppen met een schone, droge doek
  2. Kies een Witte Reus wasmiddel op basis van de kleur en het materiaal van het wasgoed
  3. Behandel de vlek voor met het wasmiddel
  4. Was en spoel uit in koud water
  5. Kijk of de vlek weg is

Een wasmiddel kiezen

Kies Witte Reus Gels, Caps of Poeder

Wanneer je vlekken verwijdert uit kleding, controleer dan altijd het waslabel om te zien of het gewassen mag worden. Als dat het geval is en de kleding is wit, gebruik je Witte Reus poeder of Witte Reus gel voor het verwijderen van de vlek. Voor gekleurde stoffen gebruik je Color Reus poeder of Color Reus gel.

Voorbehandeling

Dep de vlek voorzichtig af

Controleer eerst de kleurechtheid van het kledingstuk voordat je het Witte Reus wasmiddel gebruikt. Dep de vlek met een schone doek en haal zoveel mogelijk vloeistof weg. Breng dan Color Reus of Color Reus gel direct op de vlek aan, wrijf het voorzichtig in en laat het 5 tot 10 minuten intrekken. Voor hardnekkige vlekken kun je het door jou gekozen Witte Reus wasmiddel mengen met koud water en je wasgoed een paar uur laten weken.

Wassen

Controleer de vlek na het wassen

Koffie- en groene theevlekken kun je laten weken in koud water om ze te verwijderen. Tijdens het wassen moet echter water worden gebruikt met de hoogste geadviseerde temperatuur voor de stof.

Deze informatie kun je terugvinden op het waslabel van het kledingstuk.

Laat het kledingstuk weken

De meeste vlekken zullen uit je kleding verdwijnen na slechts een keer wassen. Als de vlek echter na de eerste was nog aanwezig is, kun je de voorbehandeling herhalen en het kledingstuk opnieuw wassen.

Koffie- en theevlekken uit speciale soorten wasgoed en textiel halen

Of je nu koffievlekken uit shirts, broeken of lakens wilt halen, de bovenstaande stappen werken goed.

Als je een vlek moet verwijderen uit speciale stoffen, dan heb je een ander wasmiddel en een andere techniek nodig. Je polyester en katoenen shirts zijn wasbaar in de machine, maar zijde en wol zijn dat niet.

Koffie- en theevlekken verwijderen uit andere gekleurde stoffen en wasgoed

Wanneer je een Witte Reus wasmiddel of een andere vlekkenverwijderaar gebruikt, controleer dan altijd de kleurechtheid op een onopvallend plekje voordat je de vlek gaat behandelen. Voor het verwijderen van koffievlekken uit witte kleding is het aanbevolen om altijd Witte Reus poeder of Witte Reus gel te gebruiken; deze zijn speciaal ontworpen voor witte stoffen.

Koffie- en theevlekken verwijderen nadat ze zijn opgedroogd

Het verwijderen van opgedroogde koffie- of theevlekken is wat lastiger. Om een oude koffievlek uit een wit shirt of een witte broek te halen, laat je deze eerst weken in lauw water met Witte Reus wasmiddel. Laat het minstens een uur staan; soms is een hele nacht weken vereist. Hierna volg je de stappen hierboven om voor te behandelen, te spoelen en te wassen.

Zelfgemaakte en natuurlijke vlekkenverwijderaars voor koffie- en theevlekken

Zorg ervoor dat je zelfgemaakte en natuurlijke vlekkenverwijderaars niet gebruikt voor koffie- en theevlekken. In tegenstelling tot Witte Reus poederWitte Reus gel of Color Reus poeder en Color Reus gel, zijn deze middelen niet gemaakt om vlekken aan te pakken en kunnen ze vaak het probleem alleen maar erger maken. Ontsmettingsalcohol kan de vezels van bepaalde fijne stoffen beschadigen, waterstofperoxide kan de kleur van de stof veranderen en door azijn kunnen rubberen en plastic delen van je wasmachine vergaan na langdurig gebruik.

Koffie- en theevlekken verwijderen eenvoudig gemaakt!

Laat morsen je dag niet verpesten. Volg deze handige stappen om koffie- en theevlekken snel te laten verdwijnen.