Skip to Content

Het verwijderen van rode wijnvlekken

Veel mensen vinden het heerlijk ontspannend om een glaasje rode wijn te drinken bij het eten. Maar door een verkeerde beweging kan er al snel een vlek ontstaan. Gelukkig is het verwijderen van rode wijn relatief eenvoudig als je de vlek kunt aanpakken voordat die zich heeft kunnen hechten. Dit doe je zo.

Soorten rode wijnvlekken

Er zijn veel verschillende soorten rode wijn, waaronder Syrah, Shiraz, Merlot, Cabernet, Malbec, Pinot Noir, Zinfandel en roséwijn. Het maakt niet uit welke wijn je hebt gekozen in combinatie met je pastagerechten, vleesgerechten of hors-d'oeuvres; per ongeluk morsen zal leiden tot een doordringende vlek.

Verwijderen van rode wijnvlekken: stap voor stap

  1. Kies het juiste Witte Reus wasmiddel voor het soort wasgoed.
  2. Behandel de vlek zo snel mogelijk en wrijf er niet overheen
  3. Was het op de hoogste temperatuur die het wasgoed kan hebben
  4. Kijk of de vlek weg is

Kies het juiste wasmiddel

Kies Witte Reus Gels, Caps of Poeder

Het meest geschikt voor het verwijderen van rode wijn zijn Witte Reus poeder of Witte Reus gel.

Controleer wel eerst het waslabel om er zeker van te zijn dat de stof in de machine kan worden gewassen en dat een zuurstofbleekmiddel is toegestaan. Voor gekleurde stoffen gebruik je Color Reus poeder of Color Reus gel.

De vlek snel voorbehandelen

Dep de rode wijnvlek af

Rode wijn zet zich snel vast, dus zorg ervoor dat je de plek zo snel mogelijk voorbehandelt nadat je hebt gemorst. Dit kun je doen door met keukenpapier zoveel mogelijk van de wijn ‘af te deppen’. Nooit eroverheen wrijven want dat maakt de vlek alleen maar erger. Nadat je zoveel mogelijk hebt verwijderd, giet je een kleine hoeveelheid Witte Reus gel of Color Reus over de plek, wrijf je het middel er voorzichtig in en laat je het 5 tot 10 minuten intrekken.

De stof wassen

Nadat je de plek hebt voorbehandeld, kun je stof wassen op de hoogst mogelijke temperatuur met het door jou gekozen Witte Reus wasmiddel. Kijk op het waslabel van de stof om te zien welke temperatuur het beste is.

De vlek controleren

Controleer de vlek na het wassen

Deze verwijderingsmethodes werken misschien niet helemaal goed de eerste keer dus kijk na het wassen of de vlek is verdwenen. Doe de stof niet in de droger voordat de vlek volledig is verwijderd want dat zal de vlek vastzetten. Als de vlek niet weg is, week dan het kledingstuk 1 tot 2 uur in water met het door jou gekozen Witte Reus wasmiddel.

Rode wijnvlekken verwijderen uit speciale soorten wasgoed en weefsels

Als je rode wijn wilt verwijderen uit tafelkleden, spijkerbroeken, leren banken of andere soorten stof of huistextiel, dan zullen de stappen hierboven prima werken. Kledingstukken en huistextiel die niet in de machine gewassen kunnen worden, kun je grondig spoelen met vlekverwijderaar en aan de lucht laten drogen.

Kwetsbare stoffen, zoals zijde, leer, wol en suède, zijn minder geschikt voor machinewas.

Rode wijnvlekken verwijderen uit witte kleding en huistextiel

Rood en wit gaan niet samen. Als je dus witte kleding of huistextiel hebt dat is doordrenkt met rode wijn, dan is het belangrijk dat je zo snel mogelijk in actie komt om het te verwijderen. Volg dezelfde stappen als hierboven voor het verwijderen van vlekken uit een wit shirt, een witte (spijker)broek of andere soorten stof.

Oude of opgedroogde rode wijn verwijderen

Als je kleding of huistextiel een oude, opgedroogde rode wijnvlek heeft, of als je de vlek niet eerder hebt opgemerkt tot nadat je het kledingstuk hebt gewassen of gedroogd, geef dan de moed niet op. Er zijn nog stappen die je kunt nemen om oude wijn te verwijderen of om rode wijnvlekken te verwijderen na het wassen.

Behandel de plek voor met een kleine hoeveelheid Witte Reus gel of Color Reus door dit er voorzichtig in te wrijven en het 5 tot 10 minuten te laten intrekken. Daarna week je de stof een paar uur in warm water met een scheut door jou gekozen Witte Reus wasmiddel.

Na het weken kun je de stof op de hoogst mogelijke temperatuur wassen met het door jou gekozen Witte Reus wasmiddel. Als de vlek er nog steeds zit, herhaal de stappen dan.

Natuurlijke vlekkenverwijderaars voor rode wijn

We horen maar al te vaak dat natuurlijke of zelfgemaakte vlekkenverwijderaars goede oplossingen zijn voor het verwijderen van vlekken. In het geval van rode wijn, en ook bij de meeste andere vlekken, zijn natuurlijke alternatieven niet altijd de beste. Niet alleen hebben de meeste hiervan extra tijd en moeite nodig, zoals sodawater en zout, ze werken ook niet altijd. Andere middelen, zoals waterstofperoxide, kunnen de kleuren van je kleding aantasten. Houd het bij Witte Reus wasmiddel; het is hiervoor gemaakt.

Rode wijnvlekken verwijderen eenvoudig gemaakt!

Per ongeluk rode wijn gemorst op je shirt of op de bank? Pak de vlek zo snel mogelijk aan met deze tips zodat deze makkelijker kan worden verwijderd.