Skip to Content

Het verwijderen van vlekken uit witte kleding

Het lijkt alsof witte kleding het moeilijkst schoon te houden is. Hoe voorzichtig je ook bent, het lijkt de meest verschrikkelijke soorten vlekken aan te trekken zoals die van mosterd, ketchup en andere sauzen, voedsel, deodorant, bloed, zweet- en okselvlekken, wijn en koffie en thee. Zelfs het eten van een stukje chocolade kan al snel omslaan in een ramp. Dit soort vlekken kan niet genegeerd worden. Volg de instructies hieronder wanneer je vlekken moet verwijderen uit witte kleding.

Vlekken verwijderen uit witte shirts

Witte shirts zijn gevoelig voor een aantal soorten vlekken, waaronder voedsel, sauzen en sappen. Maar de meest voorkomende vlekken waar je mee te maken zult hebben zijn deodorant-, zweet- en okselvlekken. Deze vlekken laten gele plekken achter die zich lastig laten verwijderen uit witte kleding. Ze laten ook vaak een opvallende geur achter.

Vlekken verwijderen uit witte broeken en shorts

Broeken en shorts zijn vaak gevoeliger voor vlekken door gras, modder, vuil, zonnebrandcrèmes, lotions en sprays. Als je kinderen hebt, dan weet je dat witte broeken en shorts de druppelende sappen van fruit en groente aantrekken. Zelfs als volwassene kun je afwezig je handen afvegen aan je broek en daarmee voedsel, vet en olie op de kleren overbrengen.

Vlekken verwijderen uit witte jurken

Witte jurken zijn prachtig en levendig, dus het is belangrijk om ze schoon te houden. Of je nu naar het altaar loopt in een witte jurk of gewoon buiten aan het genieten bent van een zonnige dag, de meest voorkomende soorten vlekken die witte jurken beschadigen zijn make-up en bloedvlekken. Witte jurken worden ook vaak gemaakt van fijne stoffen. Dit betekent dat ze vaak met de hand gewassen of gestoomd moeten worden om de vlek te verwijderen. Controleer altijd het waslabel voor je begint met de voorbehandeling van de vlek en vraag altijd professioneel advies als je twijfelt.

Vlekken verwijderen uit witte gympen

Schrob het vuil weg

Witte gympen zijn echte magneten voor gras, modder, blad- en grondvlekken maar zijn vaak vereist door scholen voor gymlessen en sport. Vlekken op gympen aanpakken is anders dan met andere soorten kleding. Als je te maken hebt met modder en aarde, wacht dan tot het helemaal opgedroogd is en gebruik een zachte borstel om de modder weg te vegen.

Spoel de schoenen onder warm water af

Spoel daarna de schoenen af met warm water. Zorg dat je niet te veel water gebruikt en daarmee de schoenen doorweekt. Giet dan je Witte Reus wasmiddel en vlekkenverwijderaar over je gympen, boen ze met een borstel of doek en spoel ze daarna grondig is. Herhaal indien nodig.

Vul de binnenkant met een papieren doekje

Als de vlek weg is, prop dan keukenpapier in de schoen. Hiermee kun je de vorm van de schoenen behouden terwijl ze drogen. Zet de witte gympen voor een ventilator zodat ze snel weer droog zijn.

Vlekken verwijderen uit witte kleding: stap voor stap

Moet je vlekken verwijderen uit witte spijkerbroeken, shirts, broeken of shorts? Volg deze stappen.

  1. Kies een Witte Reus wasmiddel en vlekkenverwijderaar voor het reinigen van witte kleding
  2. Behandel de vlek voor met het wasmiddel
  3. Wassen en uitspoelen
  4. Controleer of de vlek weg is en herhaal de stappen indien nodig
  5. Laat je kleding in de zon drogen om de vlek op natuurlijke wijze te laten bleken

Een vlekkenverwijderaar kiezen

Kies Witte Reus Gels, Caps of Poeder

Witte Reus poeder of Witte Reus gel is speciaal ontwikkeld om vuil en viezigheid uit witte kleren te halen en werkt ook als vlekkenverwijderaar. Dit wasmiddel zal op zichzelf al genoeg zijn om je vlek te verwijderen.

Vermijd natuurlijke vlekkenverwijderaars zoals citroensap of waterstofperoxide want die kunnen de kleur van je witte kleding veranderen.

Voorbehandeling van de vlek

Je volgende stappen zullen bepaald worden door het soort vlek waarmee je te maken hebt. Bij vloeibare vlekken, zoals vlekken van sappen, andere dranken, bloed en rode wijn, dep je de witte kleding met een schone doek om zo veel mogelijk van de vloeistof te verwijderen, daarna spoel je vanaf de achterkant met koud water. Als de vlek veroorzaakt wordt door voedsel of olie, verwijder dan zo veel mogelijk van de half-vaste of vaste substantie als je kunt. Giet na deze stappen Witte Reus gel direct op de vlek, wrijf het er voorzichtig in en laat het kort intrekken. Om deodorantvlekken aan te pakken heb je mogelijk als voorbehandeling een speciale zure vlekkenverwijderaar nodig (bijvoorbeeld roestverwijderaar) te koop bij drogisterijen. Voordat je dit gebruikt, moet je eerst de gebruiksaanwijzing en het waslabel van je kleding raadplegen.

Hardnekkige vlekken kun je ook laten weken in een mengsel van koud of warm water en wasmiddel. Gebruik geen heet water want daardoor kan de vlek zich gaan vasthechten.

Wassen en uitspoelen

Kijk voordat je witte kleding wast altijd naar het waslabel van de kleding om te zien of de stof in de wasmachine kan. Gebruik een speciaal wasmiddel voor fijne weefsels die met de hand gewassen moeten worden. Voor alle andere weefsels geldt; wassen op de maximale temperatuur voor de stof.

De vlek controleren

Controleer na het wasprogramma of de vlek er nog is. Als dat zo is, herhaal dan de stappen voor voorbehandeling en wassen. Een extra hulp bij het verwijderen van de vlek is het laten drogen van de witte kleding in de zon waardoor de stof op natuurlijke wijze wordt gebleekt.

Uw witte gympen zien er weer als nieuw uit

Witte kleding hoeft niet lastig te zijn om te hebben en te dragen. Gebruik deze tips om de meest voorkomende vlekken te verwijderen en je witte kleding levendig te houden.