Skip to Content

Het verwijderen van zweet- en okselvlekken

Zweet- en okselvlekken horen bij het leven; het overkomt iedereen op een gegeven moment. Als je deze stinkende, gele vlekken uit je kleren en ander wasgoed haalt, kan dat de levensduur van je stoffen verlengen. Dit is wat je moet weten:

Soorten zweetvlekken

Terwijl de meeste mensen automatisch aan okselplekken denken wanneer we het woord 'zweet' horen, is dit niet de enige plek waar zweet problemen kan veroorzaken. Vlekken in de nek, vlekken op lakens en zelfs zweetvlekken op het smalle deel van je rug kunnen ontstaan na een onrustige nacht of een zware training.

Als je te maken hebt met vlekken onder je armen, dan is de meest voorkomende oorzaak de deodorant die je gebruikt. De eiwitten in je zweet reageren vaak negatief op het aluminium dat in de meeste deodorants zit. Dit betekent dat de gevolgen van je transpiratie vaak erger zijn in dit gebied.

Het verwijderen van transpiratievlekken hoeft niet moeilijk te zijn. Volg deze stap-voor-stap instructies om zweetvlekken te verwijderen uit lakens, shirts en meer.

  1. Kies het Witte Reus wasmiddel en vlekkenverwijderaar die geschikt is voor het materiaal en de kleur van het wasgoed
  2. Behandel de vlek voor door deze rijkelijk te besprenkelen met Witte Reus gel of Color Reus
  3. Was de kleding op de maximale temperatuur voor die stof
  4. Kijk of de vlek weg is
  5. Als het nodig is, kun je opnieuw voorbehandelen en wassen

Je wasmiddel en vlekkenverwijderaar kiezen

Kies Witte Reus Gels, Caps of Poeder

Het eerste wat je altijd moet doen bij het verwijderen van een vlek, is het waslabel bekijken om te zien of de stof in de wasmachine kan. Dit bepaalt het soort vlekkenverwijderaar dat je kiest. Bij wasbaar wit wasgoed gebruik je Witte Reus poeder of Witte Reus gel en voor gekleurd wasgoed neem je Color Reus poeder of Color Reus.

Voorbehandeling

Controleer eerst de kleurechtheid van de stof, breng dan een kleine hoeveelheid Witte Reus gel aan voor witte was en Color Reus voor gekleurde was direct op de vlek, wrijf het zachtjes in en laat het 5 tot 10 minuten intrekken.

Wassen en spoelen

Kijk voor het wassen op het waslabel van het kledingstuk om te zien wat de maximale temperatuur is waarop de stof mag worden gewassen. Hoe hoger de temperatuur, hoe makkelijker het is de vlek te verwijderen, tegelijk met de geurtjes die daarbij horen.

De vlek controleren

Controleer de vlek na het wassen

Als het gaat om hardnekkige vlekken kun je een warm sopje maken met de door jou gekozen Witte Reus en laat je de stof een half uur weken voordat je het opnieuw wast.

Laat het kledingstuk weken

Kijk na het wassen of de vlek nu echt verdwenen is. Als dat niet zo is, kun je een speciale zure vlekverwijderaar van de drogist (roestverwijderaar) gebruiken als voorbehandeling. Let hierbij wel goed op de instructies voor het gebruik van deze speciale vlekkenverwijderaar en het waslabel op de kleding.

Doe een kledingstuk dat nog zichtbare zweet- en okselvlekken heeft nooit in de droger. Herhaal in plaats daarvan de stappen hierboven tot de vlek verdwenen is.

Zweet- en okselvlekken verwijderen uit speciale soorten wasgoed en weefsels

Let altijd goed op het soort textiel van je lakens, shirts of jassen. Bepaalde stoffen, zoals polyester, linnen en katoen, kunnen de ruwe draaiende en roterende bewegingen van de wasmachine aan. Andere stoffen zijn kwetsbaarder. Als je een zweetvlek hebt op leren, zijden of wollen kledingstukken, dan is met de hand wassen of een plaatselijke behandeling een betere oplossing.

Laat je daarnaast niet voor de gek houden door een kledingstuk dat bestaat uit twee of meer verschillende soorten textiel. Als je probeert uit te zoeken hoe je vlekken uit een hoed moet krijgen, houd dan rekening met elk deel van de hoed. Wat is het meest kwetsbare materiaal? Als het grootste deel van de hoed is gemaakt van katoen, maar een zijden of suède band om de rand heeft, behandel dan de hele hoed alsof die van zijde of suède gemaakt is en was hem met de hand.

Zelfgemaakte vlekkenverwijderaars voor zweetvlekken

Veel mensen grijpen naar natuurlijke vlekkenverwijderaars om van hun vlekken af te komen, met name bij kwetsbare stoffen. Maar dit is niet altijd de beste oplossing. Bepaalde vlekkenverwijderaars, zoals waterstofperoxide en citroensap, kunnen gekleurde kleding bleken. Witte azijn kan vlekken verwijderen en kleding zacht laten aanvoelen maar de zure eigenschappen kunnen ook de rubberen en plastic delen van je wasmachine vernielen. Andere zelfgemaakte vlekkenverwijderaars, zoals zout en gemalen aspirine, hebben uren nodig om de chemicaliën in je zweetvlek af te breken en te verwijderen.

Witte Reus wasmiddelen en vlekkenverwijderaars werken snel en zijn samengesteld om hard genoeg te zijn tegen vlekken, maar zacht voor weefsels en je wasmachine.

Zweetvlekken verwijderen eenvoudig gemaakt!

Leef niet langer met beschamende gele vlekken. Gebruik Witte Reus wasmiddelen om van deze vlekken en de daarbij behorende geurtjes af te komen.