Skip to Content

Het verwijderen van zweetvlekken uit shirts

Je ontkomt niet aan zweet en transpiratie. Of je nu ‘s morgens voor je werk een eindje hardloopt of je ineens in een stressvolle situatie bevindt, zweten overkomt je. Helaas laat het vaak gele, stinkende vlekken achter op je shirts waar snel iets aan gedaan moet worden. Dit is wat je kunt doen.

Soorten zweetvlekken

Wanneer we denken aan zweet, dan denken de meesten van ons aan okselvlekken. Maar zweet kan vrijwel overal voorkomen. De meest bekende plekken zijn de onderarmen, nek en rug. Zweetvlekken in de oksels zijn gewoonlijk zichtbaarder door de bacteriën die hier aanwezig zijn. Deze bacteriën reageren op het eiwit in zweet en vormen een sterke geur.

Je deodorant kan ook vlekken veroorzaken. Hoewel het is gemaakt om zweet te verminderen en de geur te maskeren, bevatten veel deodorants aluminium wat kan reageren op zweet en witte vlekken kan achterlaten.

Zweetvlekken verwijderen uit shirts: stap voor stap

Zweetvlekken uit shirts halen is niet moeilijk. Dit is wat je moet doen.

  1. Controleer het waslabel om te zien of het shirt machinewasbaar is
  2. Kies een Witte Reus wasmiddel
  3. Breng je Witte Reus wasmiddel aan
  4. Was op de maximale temperatuur voor deze stof
  5. Kijk of de vlek weg is

Een wasmiddel kiezen

Kies Witte Reus Gels, Caps of Poeder

Kijk voordat je zweetvlekken probeert te verwijderen eerst op het waslabel om te zien of de kleding gewassen kan worden. Als dit het geval is, dan is een van de beste wasmiddelen Witte Reus gel of Witte Reus poeder. Voor gekleurde stoffen gebruik je Color Reus of Color Reus poeder.

Voorbehandeling

Handel zo snel mogelijk als je een zweetvlek ziet. Breng het door jou gekozen wasmiddel rechtstreeks op de vlek aan.

Laat het kledingstuk weken

Laat het 10 minuten intrekken, zodat het wasmiddel diep in de vezels van de textiel kan doordringen. Voor hardnekkige vlekken kun je eventueel een mengsel maken van het wasmiddel en warm water en het shirt daarin laten weken.

Wassen en spoelen

In tegenstelling tot bij andere vlekken, moet je het wasmiddel niet uit het shirt spoelen voordat je het in de wasmachine doet. Was volgens het waslabel op de maximale temperatuur voor de kleding.

Controleer de vlek na het wassen

Controleer de vlek na het wassen

Controleer na het wasprogramma of de gele vlek er nog is. Als dat het geval is, doe het dan niet in de droger want dat zal de vlek permanent vastzetten. Herhaal in plaats daarvan de stappen van voorbehandeling en wassen.

Hoe verwijder je zweetvlekken uit witte shirts

Gele vlekken op witte shirts vallen op en daarom is het belangrijk dat je ze snel verwijdert. Kies een wasmiddel dat speciaal is gemaakt om vuil en viezigheid op witte was aan te pakken, zoals Witte Reus poeder of Witte Reus gel.

Gekleurde versus witte shirts: verwijdering van zweetvlekken

Gebruik geen natuurlijke of zelfgemaakte middelen op gekleurde shirts want die kunnen de vezels beschadigen of de kleur van je shirt aantasten. Gebruik in plaats daarvan Color Reus of Color Reus poeder.

Zweetvlekken verwijderen uit speciale weefsels

Let op het soort stof waar je shirt van is gemaakt als je zweetvlekken wilt verwijderen. Sommige materialen, zoals spijkerstof, linnen, polyester en katoen, zijn sterk en kunnen de krachtige rotatie van de wasmachine goed aan. Andere stoffen, zoals zijde en wol, kunnen beschadigd raken wanneer je ze in de machine wast. Deze fijne stoffen moeten in plaats daarvan met de hand worden gewassen.

Zweetvlekken verwijderen eenvoudig gemaakt!

Het is onvermijdelijk dat je gaat zweten dus zorg ervoor dat je weet hoe je daarmee om kunt gaan. Gebruik deze tips om die afstotelijke gele vlekken uit je shirts te halen.