Skip to Content

Snelle reiniging voor als u weinig tijd hebt

Soms is er gewoon te weinig tijd om veel aandacht aan het schoonmaken van het toilet te besteden. Maar toch moet daar tijd voor worden vrijgemaakt. Voor diegenen onder ons die een druk leven leiden, hebben we een handig lijstje opgesteld met tips om het toilet snel een standaard schoonmaakbeurt te geven.

 • Voorzorgsmaatregel: laat het toilet niet vies worden
 • Onderhoud: gebruik toilettabletten en toiletblokken om een vieze geur te voorkomen en het toilet continu fris te houden
 • Focus: waar moet u eerst schoonmaken voor maximaal effect
 • Efficiëntie: kies de juiste toiletreiniger
 • Planning: bepaal het juiste moment

Voorzorgsmaatregel: laat het toilet niet vies worden

Niemand wil een toilet dat vies ruikt, maar niet iedereen heeft de tijd (of zin) om uren te besteden aan het schoonhouden ervan. Onze belangrijkste tip: laat het toilet niet vies worden. Dat kan als volgt:

Schrobben bij elke spoelbeurt. Een eenvoudige manier om te voorkomen dat het toilet erg vies gaat ruiken, dat kalkaanslag wordt gevormd en om de toiletpot schoon te houden: zorg dat alles schoon is na elk bezoek. Dus niet schrobben wanneer u denkt dat het moet, maar gewoon altijd. Even met de borstel en wat reiniger door de toiletpot, even schrobben onder de waterlijn, boven de waterlijn en onder de rand. Dat neemt 20 seconden in beslag. Het duurt misschien even om hier routine van te maken, maar u bespaart er veel tijd mee. Als u het eenmaal onder de knie hebt, hoeft u het toilet nooit meer een grondige reiniging te geven!

Houd de spons in gereedheid! Houd een spons of doekje in de buurt van het toilet en maak de boel schoon wanneer dat nodig is. Ga een keer de toiletbril rond met een doekje en een badkamerreiniger om urinevlekken en -geur te voorkomen.

Spons in gereedheid.

Onderhoud: gebruik toilettabletten en toiletblokken om een vieze geur te voorkomen

Een toilet met een nare geur is net zoiets als lichaamsgeur: tegen de tijd dat u het opmerkt, is het al te laat. U moet voorkomen dat er een vieze geur ontstaat. De beste manier om dat te doen is ook de snelste. Plaats toiletblokken en toilettabletten om de vorming van kalkaanslag te voorkomen en de bacteriën en vieze geur die daardoor ontstaan. Kalkaanslag is een broedplaats voor bacteriën. Zorg dus dat u bij elke spoelbeurt de vorming hiervan bestrijdt.

Stortbaktabletten
Een toilettablet ligt in de stortbak (watertank) en geeft bij elke spoelbeurt reinigingsmiddelen af. Hierdoor blijft de stortbak niet alleen schoon en vrij van algen, maar worden ook de gaatjes boven in de toiletpot gereinigd. Onder de rand zitten aardig wat bacteriën en dat is een lastige plek om schoon te maken.

Toiletblokken
Een toiletblok hangt aan de rand van de toiletpot en verspreid reinigingsmiddelen en een lekkere geur bij elke spoelbeurt. Het water in het toilet is hierdoor altijd schoon en fris.

Deze twee producten zijn in een paar seconden geplaatst en zorgen ervoor dat het toilet schoon en geurvrij blijft zonder dat u daar verder iets aan hoeft te doen. Ze zijn essentieel als u een druk leven hebt.

 • Witte Reus Kracht Actief Oceaan

  Witte Reus Kracht Actief Oceaan

  Schoon & fris toilet

Focus: waar moet u eerst schoonmaken voor maximaal effect

Als u aan het schoonmaken van het toilet denkt, ziet u uzelf dan met de toiletborstel in de hand en uw arm diep in de toiletpot? Dat beeld klopt niet. De geuren en bacteriën die u wilt bestrijden, bevinden zich hoger in de toiletpot.

Focus 1: maak eerst onder de rand schoon
Als u zich zorgen maakt over een vieze geur in uw toilet, moet u als eerste onder de rand van de toiletpot schoonmaken. Veel mensen denken dat een nare geur wordt veroorzaakt door vlekken en sporen in de toiletpot, maar de viest ruikende bacteriën bevinden zich onder de rand. Als u dus haast hebt, begin dan bovenaan. Duw de borstel onder de rand van de toiletpot en schrob deze helemaal door. Doe dit een paar keer en trek dan door.

Focus 2: de bovenkant van de toiletpot
De bovenkant van de toiletpot is ook een plek waar vlekken en geuren, met name urinegeur, ontstaan. Ga dus niet meteen met de borstel de diepte in maar pak een doekje of spons en veeg dit deel eerst grondig schoon. Neem de hele bovenkant en alle bevestigingsstukken van de toiletbril mee.

Focus 3: de toiletbril
Vergeet niet de toiletbril schoon te maken. Dit is ook een bron van vieze geuren, met name van urine. Neem een standaard badkamerreiniger en een doekje en neem de toiletbril daarmee af. Vergeet de scharnieren en bevestigingen niet: deze vormen vaak de hoofdoorzaak van vieze geuren.

Focus 4: het waterslot
Nu is het tijd om de onderkant van de toiletpot goed aan te pakken. Die bruine vlekken daar zijn echter niet makkelijk weg te krijgen dus zorg ervoor dat u ruim de tijd hebt om de taak grondig aan te pakken.

Vrouw die toilet schoonmaakt.

Efficiëntie: Kies de juiste toiletreiniger

Er zijn talloze toiletpotreinigers waaruit u kunt kiezen, van zelfgemaakte natuurlijke middelen tot bleekmiddel. Als u op zoek bent naar een middel om snel schoon te maken, is een goede toiletreiniger altijd van belang. En wel hierom:

Natuurlijke middelen: u hebt gewoonweg te weinig tijd om uw eigen brouwsels samen te stellen. Brouwsels die hardnekkige vlekken en geuren wellicht niet eens weg krijgen.

Extra krachtige toiletreinigers: soms hebt u een krachtigere toiletreiniger nodig, bijvoorbeeld als het toilet erg vies is geworden of als u het tijd vindt voor een echt grondige reiniging. De producten van het Witte Reus 6x Effect assortiment zijn daar ideaal voor. Ze verwijderen kalkaanslag en vuil boven en onder de waterlijn en maken de toiletpot weer blinkend schoon.

Kind dat experimenteert.

Planning: bepaal het juiste moment

Is er ooit een goed moment om het toilet schoon te maken? Jazeker! U moet alleen uw verbeelding gebruiken. Denk aan een saai moment van de dag en vul deze met het plezier van het opknappen van een vies klusje. Dat kan zijn voordat u naar uw werk gaat, voordat u op vrijdagavond uit gaat of terwijl u wacht tot het eten gaar is.

Besteed uw tijd goed: het schoonmaken van het toilet vereist niet veel denkkracht. Dus terwijl uw handen bezig zijn, kunt u uw verstand voor iets anders inzetten. Luisteren naar een podcast misschien? Of een taal leren? En wat dacht u van dat telefoontje dat u al een tijdje uitstelt? Pak het goed aan en beschouw het schoonmaken van het toilet niet als een klus maar als een kans om uzelf verder te ontwikkelen.

Horloge.

Hebt u haast? Zorg dat het schoonmaken van het toilet minder tijd in beslag neemt. Eenvoudige ideeën om sneller en efficiënter schoon te maken.

Meer schoonmaaktips

 • Startergids toilet schoonmaken
  Startergids toilet schoonmaken
 • Zet uw badkamer vol met bloemen
  Zet uw badkamer vol met bloemen
 • Goede tips voor een écht schoon toilet
  Goede tips voor een écht schoon toilet