Skip to Content

Onverwachte verhalen over het toilet

In bars en clubs zijn toiletten niet alleen plekken om de behoefte te doen. Het zijn ook plekken waar mensen sociaal contact hebben, hun pauze houden, controleren of ze er nog goed uit zien en, verrassend vaak, om zich te verstoppen! We wilden meer weten over wat er ’s nachts allemaal plaatsvindt in toiletruimten, dus gingen we naar een populaire bar en dansclub in München. We vroegen werknemers en klanten naar hun grappigste of vreemdste verhalen.

We werden niet teleurgesteld! Vrijwel iedereen had wel een verhaal te vertellen, en daaruit bleek dat veel van de belangrijkste momenten tijdens de nacht in de toiletruimten plaatsvinden. Dit zijn enkele van de ‘nettere’ verhalen.

1. De ontsnapping

Veronderstel dat een date zo slecht uitpakt dat u besluit zich te verstoppen in het toilet en u daar niet meer uit te vertrekken. Dat gebeurde met Judy. Haar online date was pas zes minuten bezig toen ze zich realiseerde dat ze een date had met een monster en daar weg moest. “Binnen zes minuten begon hij me te vertellen dat hij ooit bij een party was met drie naakte meisjes in een sauna, en daarna werd het allemaal alleen maar erger.” Ze verstopte zich in het damestoilet, belde een taxi en stuurde haar vriendin een sms. Ze heeft dat bericht nog:

“Ik heb vanuit het toilet een taxi besteld”
“Ik kan echt niet meer terug naar binnen”

Sms’en via telefoon.

2. Duwen of trekken

Naarmate de nacht vordert, raken we soms wat gedesoriënteerd en kan de paniek toeslaan. Vera vertelde dat ze ooit tijdens het clubben midden in de nacht naar het toilet ging en vast kwam te zitten. Althans, dat dacht ze…

Nadat ze haar behoefte had gedaan wilde ze de toiletcabine verlaten. Ze duwde tegen de deur maar die gaf geen krimp. Ze trapte en bonsde ertegen, maar dat had totaal geen effect. Had iemand haar misschien opzettelijk opgesloten? Ze raakte in paniek, begon via de bovenkant van de toiletcabine eruit te klimmen en wilde naar beneden glijden via de smalle opening tussen het deurframe en het plafond. Op dat moment kwam een ander meisje binnen dat Vera’s toiletcabine inliep en een schreeuw gaf toe ze haar zo gevaarlijk zag hangen. Het bleek dat de deur niet op slot zat, ze had alleen moeten trekken en niet duwen!

3. De zaak van de verdwenen broek

Matt vertelde hoe een dronken klant zijn toilet in liep en er 30 seconden weer uit kwam zonder broek. Zijn vrienden plaagden hem ermee, maar het duurde enkele minuten voordat de man begreep wat er mis was. Hij kon het echter niet verklaren. Sterker nog, de ontbrekende broek was nergens te vinden, ondanks dat het gehele gebouw door iedereen werd afgezocht. De broekloze man moest stiekem in een wachtende taxi kruipen om thuis te komen.

Lege jeansbroek.

4. Lotsbestemming

Sandra vertelde hoe ze haar echtgenoot in een toilet leerde kennen. Ze was op een online date die niet zo goed verliep, maar ze zag de man van haar dromen aan een tafeltje verderop zitten. Toen hij opstond en wegliep, dacht ze dat hij de zaak zou verlaten en ging hem achterna, ervan overtuigd dat hij de ware was. Het bleek dat hij alleen maar naar het toilet ging. Sandra trok echter de stoute schoenen aan, volgde hem het herentoilet in en stelde zich voor bij de wastafels. Ze zijn nu getrouwd en hebben twee kinderen. Wat er gebeurde met Sandra’s oorspronkelijke date is onbekend.

5. Goede nachtrust

We zijn allemaal wel eens wat weggedommeld op het toilet, maar om er nou een hele nacht door te brengen… Dat overkwam Matthew wel. Hij vertelde dat hij in een club om 10 uur ’s morgens wakker werd gemaakt door de schoonmaakster! Dat is pas een diepe slaper.

Man valt in slaap op toilet.

6. Draaimolen

Een klant vertelde dat hij het verhaal had gehoord van een man die een date had in een draaiend restaurant en ietwat verward raakte. Hij bewonderde het uitzicht boven in de toren, moest opeens plassen en ging snel naar het toilet. Toen hij weer terug kwam, liep hij naar zijn stoel maar realiseerde zich niet dat het restaurant was gedraaid terwijl het toilet op dezelfde plek was gebleven. Hij geneerde zich dan ook behoorlijk toen hij ontdekte dat de blonde dame waar hij naast ging zitten, niet de blonde dame was waarmee hij de date had. Zij zat aan de andere kant van het restaurant!

7. Ongekende schatten in de troebele diepte

Veel mensen hebben dingen in het toilet laten vallen. Het gebeurt verrassend vaak, en dan met name telefoons in bars en clubs waar mensen op het toilet vaak bellen of sms’en. Maar de meeste mensen zijn zich bewust van hun fout. Andy vertelde dat gedurende de vijf jaar dat hij in de bar werkte, het schoonmaakpersoneel meerdere telefoons en heel veel sieraden in en rond toiletten was tegengekomen. Hij vertelde van een geval waarbij de schoonmakers autosleutels hadden gevonden in de toiletpot, waarna bleek dat de bijbehorende auto voor de deur stond! Het duurde de hele dag voordat de klant die avond schaapachtig bekende dat ze van hem waren.

Autosleutels op tafel.

Verhalen van het toilet…
In bars en clubs zijn toiletten niet alleen plekken om de behoefte te doen. Het zijn ook plekken waar mensen sociaal contact hebben, hun pauze houden, controleren of ze er nog goed uit zien en, verrassend vaak, om zich te verstoppen!

Meer informatie over het toilet…

  • Toiletten door de jaren heen
    Toiletten door de jaren heen
  • Zet uw badkamer vol met bloemen
    Zet uw badkamer vol met bloemen
  • Tips van een schoonmaakdeskundige
    Tips van een schoonmaakdeskundige