Skip to Content

Snel en schoon: het toiletblok

Ruikt mijn toilet vies? Is mijn toilet vies? Heb ik het toilet recent schoongemaakt? Komt er vandaag nog iemand op bezoek? Allemaal vragen die met een goed toiletblok worden beantwoord! (Nou ja, die laatste vraag dan misschien niet.) Toiletblokken zorgen ervoor dat het toilet tussen schoonmaakbeurten in schoon en fris blijft. Bij elke spoeling vindt een kleine reiniging plaats. Als u dus inderdaad bezoek krijgt, hoeft u zich niet te schamen voor uw toilet.

Een goed toiletblok voorkomt problemen en zorgt dat het toilet altijd schoon is. U kunt zich dus ontspannen en doen wat u echt wilt waar het uw toilet betreft: er niet aan denken.

Wat is een toiletblok?

Het toiletblok werd uitgevonden in het midden van de jaren 60 en was bijna net zo revolutionair als het doorspoeltoilet zelf: hygiëne en reiniging kwamen op een hoger plan te liggen. Zo’n eenvoudig ding, en toch werden hierdoor toiletten veilig en waren we veel minder tijd kwijt met schoonmaken – en werden wellicht ook nog wat huwelijken gered! Het grootste voordeel van het toiletblok is het gemak ervan. Niet alleen bespaart het veel schoonmaaktijd, maar het zorgt ook voor hygiëne van de toiletpot en voor een frisse geur – en dat allemaal met één goedkoop product.

 • Witte Reus Kracht Actief Lavendel

  Witte Reus Kracht Actief Lavendel

  Schoon & fris toilet

Wat doet een toilettabletreiniger precies?

Een toiletblok dat over de rand van de pot hangt combineert meerdere functies. Het nieuwste Witte Reus Kracht Actief toiletblok voert vier functies uit bij elke spoelbeurt.

 1. Het gaat de vorming van vuil tegen en zorgt voor een schoon toilet
 2. Het voorkomt de vorming van kalkaanslag en bruine vlekken in de toiletpot
 3. Het zorgt voor een hygiënisch toilet
 4. Het laat een frisse geur achter in het toilet en de badkamer.

Met het Witte Reus Blauw Actief toiletblok worden deze functies zelfs tussen de spoelbeurten door uitgevoerd. Het zorgt voor constante hygiëne en frisheid, zodat u minder hoeft schoon te maken en u zich geen zorgen hoeft te maken over het toilet.

Een toiletblok plaatsen

Het plaatsen van een toiletblok is kinderspel: vouw de lange plastic hanger uit, bepaal waar het blok moet komen te hangen en vouw de hanger over de rand van de toiletpot. Wij raden het af om het toiletblok onder de rand te klemmen (wat soms als tip wordt gegeven op sociale media) aangezien het toiletblok dan los kan schieten bij het doorspoelen, wat verstopping van het toilet als gevolg kan hebben. Daarnaast is het belangrijk om de beste plek voor het toiletblok te bepalen. Het blok moet horizontaal hangen en alle onderdelen moeten bij het doorspoelen evenveel water over zich heen krijgen. Op die manier wordt optimale effectiviteit van alle onderdelen gegarandeerd en lossen ze ook met dezelfde snelheid op. De beste plek voor een toiletblok verschilt per toilet, maar over het algemeen is er meer spoelwater aan de achterkant van de toiletpot, precies tegenover de stortbak. Door het toiletblok daar te hangen wordt deze blootgesteld aan het meeste water en werkt daardoor het meest effectief.

Een toiletblok plaatsen.
Een toiletblok plaatsen.

Wanneer moet het toiletblok worden vervangen?

Witte Reus toiletblokken gaan wel 2100 spoelbeurten mee. Dat komt neer op ongeveer vier weken. U kunt dit echter makkelijk nagaan: als het blok is opgelost, is het tijd voor een nieuw exemplaar.

Over het Witte Reus assortiment

Er zijn vele Witte Reus toiletblokken waaruit u kunt kiezen, afhankelijk van uw wensen en welke geur uw voorkeur heeft. Maak het uzelf gemakkelijk en kies het toiletblok dat perfect bij u en uw huishouden past. Klik hier om ons volledige assortiment te bekijken.

Staat u onder tijdsdruk? Maar u dan geen zorgen over het schoonmaken van het toilet! Ontdek hoe u schoonmaakbeurten kunt beperken met een toiletblok.

Meer schoonmaaktips

 • Snelle schoonmaak voor als u weinig tijd heeft
  Snelle schoonmaak voor als u weinig tijd heeft
 • Zet uw badkamer vol met bloemen
  Zet uw badkamer vol met bloemen
 • Goede tips voor een écht schoon toilet
  Goede tips voor een écht schoon toilet